0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Gratinované zemiaky

Autor receptu: Mnami by Lucy

Do zlatista upečené, krémové a navrchu chrumkavé. Tieto gratinované zemiaky si zamiluješ hneď po prvom súste. Skvelo sa hodia ako príloha, no zasýtia aj ako ľahké bezmäsité jedlo s čerstvým šalátom.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
50 minút

Do zlatista upečené, krémové a navrchu chrumkavé. Tieto gratinované zemiaky si zamiluješ hneď po prvom súste. Skvelo sa hodia ako príloha, no zasýtia aj ako ľahké bezmäsité jedlo s čerstvým šalátom.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
2

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Zemiaky 400 g
Smotana na šľahanie 80 g
Mlieko 100 g
Maslo 50 g
Vetvičky tymianu 3 ks
Cesnak 1 stúčik
Syr 100 g
Parmezán 50 g
Soľ 1 podľa chuti
Čierne korenie 1 podľa chuti
Muškátový oriešok 1 podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky ošúp a nakrájaj na tenké plátky (napríklad na strúhadle).
  2. Do väčšieho hrnca vlož zemiaky, pridaj soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, tymian, maslo a zalej mliekom a smotanou. Všetko premiešaj a var od zovretia 5 minút na miernom stupni.
  3. Zapekaciu misu vytri maslom, zemiaky v nej naukladaj natesno a zalej zvyšnou zmesou z hrnca. Navrch nastrúhaj syr a parmezán.
  4. Peč vo vyhriatej rúre na 175 st., približne 30 minút dozlatista.